top of page

Cum să ai grijă de o lumânare

Actualizată în: 12 iun. 2022

Mulți dintre voi au răspuns apelului de a returna paharele lumânărilor în magazin și mi-am dat seama că nu am insistat destul asupra problemelor care pot apărea când nu supraveghem lumânarea aprinsă.

- Atunci când lăsăm lumânarea să ardă câteva ore, așa cum e normal pentru a obține topirea completă a suprafeței, fitilul poate să se încline. Rezultatul e că flacăra va ajunge direct pe peretele paharului și îl va înnegri. Uneori se poate curăța cu un șervețel, alteori nu, dar efectul este inestetic de fiecare dată.

- Am văzut pahare foarte înnegrite, deci tind să cred că fitilul nu a fost scurtat în mod corespunzător înainte de aprindere sau că lumânarea a fost lăsată să ardă mai mult de 4 ore. Nu recomand acest lucru pentru că nu veți obține parfum mai intens, ci veți pierde din parfumul straturilor inferioare. Curenții de aer din încăpere reduc intensitatea resimțită a aromelor, care oricum diferă între ele. Spre exemplu, mirul, iasomia sau magnolia sunt mai puternice decât frezia, gențiana și bumbacul.

- Efectul de tunel poate să apară foarte ușor dacă nu suntem atenți, am pățit-o și eu. Dacă se formează un mic inel de ceară dupa prima ardere, poți aduna excesul cu un cuțit și să-l pui în vasul ceramic pentru uleiuri.

- Nu lăsați lumânarea aprinsă lângă perete pentru că acesta se poate înnegri și nici lângă materiale inflamabile (ulei, alcool, diluant, spirt, coșuri de nuiele, covoare, draperii etc.). O flacără deschisă reprezintă risc de incendiu.





48 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page