Lumânări și arome
Ingredientele pe care le aleg sunt elaborate de ingineri chimiști și specialiști și sunt testate riguros pentru a întruni normele de siguranță stabilite de organismele europene și internaționale. Am preferat să folosesc parfumuri sintetice, care conțin atât extracte botanice cât și compuși de sinteză. Acestea sunt ideale datorită stabilității, nu conțin ftalați și nu sunt testate pe animale.
Fiecare compoziție parfumată pe care o creez e inspirată din experiențele mele, din locurile pe care le-am explorat și din amintiri. Natura joacă un rol crucial în tot ce fac și îmi ghidează constant căutările, bogăția aromelor naturale fiind o sursă de uimire.
Ceara naturală arde lent și eliberează treptat un parfum care se menține timp îndelungat chiar și după stingerea lumânării. Uleiurile de parfum se pot folosi și în produse cosmetice și respectă standardele internaționale din industrie. Nu conțin compuși care se acumulează în organism.
Întotdeauna mi-a plăcut să folosesc parfumuri de camera pentru a-mi îmbunătăți starea de spirit. Mai mult ca alte simțuri, mirosul îți trezește amintiri într-o clipă, te înveselește sau te duce într-o stare meditativă. Încercând niște lumânări din ceară naturală, mi-am dat seama că nu se compară cu cele din parafină și m-am hotărât să experimentez cu ceara de soia
Fiecare tip de ceară se comportă diferit, în funcție de formularea aleasă de producător. Timpii de ardere și modul în care eliberează aroma sunt particulari fiecărei varietăți de ceară și numai prin teste poți stabili ce tip de fitil se potrivește sau cât parfum să adaugi. Eu optez pentru o aromă mai intensă de fiecare dată când pot face acest lucru, dar trebuie ținut cont că uleiurile parfumante sunt diferite ca intensitate: trandafirul, spre exemplu, este mult mai puternic în raport cu frezia, așa cum este și în natură. O soluție este să încorporez note intense cu altele mai delicate pentru a obține un efect complex pe care îl simți diferit de la un moment la altul.
Fie că e natural nu, niciun ulei de parfum nu ar trebui ingerat sau aplicat direct pe piele, aceleași riscuri de iritație fiind specificate și în documentația uleiurilor complet botanice. Acești compuși nu constituie un aliment.
Calitatea aerului din cameră influențează decisiv performanțele lumânărilor sau a difuzoarelor cu bețișoare. De regulă, odorizantele funcționează cel mai bine într-un spațiu aerisit și curat.
Prefer să compun aromele plecând de la note de bază ca salcâmul, magnolia sau mirul, încercând să obțin o anumită emoție. Uneori compozițiile primite din fabrică sunt atât de bune încât nu are rost să le mai amestec cu altceva - exemplul cel mai bun este parfumul de lămâie, busuioc și mandarină.
Pentru că mi-am dorit să ne bucurăm de parfum într-un mod sustenabil, am ales să produc lumânările din ceară de soia 100% cultivată ecologic, un material biodegradabil și regenerabil. Pentru împachetare folosesc doar materiale reciclabile: cutii de carton, hârtie de mătase și lână de lemn. Paharele și borcanele se spală ușor și pot fi refolosite în siguranță. Fiecare pachet are inclus un ghid de utilizare cu mai multe informații despre ceara de soia și întreținerea produsului, ghid disponibil și pe acest site.
Îmi place să-mi exprim creativitatea prin parfumerie, amestecarea unor mirosuri deosebite fiind un tip de artizanat regăsit la numeroase culturi încă din antichitate. De-a lungul timpului, arderea rășinilor prețioase ca mirul sau smirna obținute de arbori ca Boswellia a fost utilizată în scop religios sau în timpul meditației.
Îmi place să descopăr istoria parfumurilor și munca deseori enigmatică a artizanilor celebri. Multe amestecuri reușite din trecut constituie începutul a numeroase parfumuri pe care le găsim în magazine, cum ar fi baza chypre sau fougère.
Caut informații despre notele olfactive folosite de creatori renumiți și încerc să încorporez din experiența lor în munca mea. Site-ul Fragrantica este o enciclopedie cu descrieri și recenzii ale unor parfumuri de lux pe care le vedem în marile magazine și îl recomand tuturor iubitorilor de arome care vor să descopere producători de nișă.