top of page
Caută

Cadouri business, etape de realizare

Actualizată în: 13 sept. 2022

Azi e zi de turnare și m-am gândit să vă arăt etapele procesului de producție, de la confecționarea fitilului, la turnare și finisare. Dacă te-ai gândit că te-ar interesa să faci cadouri personalizate, poți afla aici cum se face o serie de lumânări.

Când am început colaborarea cu Davines România, ne-am propus să cream o experiență olfactivă similară cu noua lor linie de produse profesionale Heart of Glass. Nu le-am spus hair-stylistilor ce aromă vor primi, am preferat să rămână secret ca să stimulăm conversația. Până la urmă, am primit atâtea întrebări încât a trebuit să dezvăluim parfumul - mango si mosc.

Ei le-au dat aceste mici lumânări clientelor ca să-și creeze acasă o experiență plăcută atunci când își îngrijesc părul. Un ritual de self-care nu e complet fără o aromă care să te inspire.



1. Pregătirea paharelor

După ce ne-am hotărât ce tip de pahar folosim pentru aceste lumânări distribuite de Davines, am început să tai fitiluri și să le fixez în pahare. Este un proces care a durat destul de mult pentru că folosesc bumbac natural, ne-cerat și nu stă drept în pahare. Prefer să procedez așa pentru că am o libertate mai mare de alegere a tipului de fitil în funcție de diametrul recipientului și nu sunt constrânsă să le comand pe cele cerate care sunt prea mari pentru înălțimea paharului. E o variantă care mă ajută să optimizez costurile de producție și să reduc cantitatea de deșeuri.

cadouri business, cadouri personalizate, cadouri corporate

2. Turnarea

Primele serii de lumânări le-am făcut în ibricul pentru topirea cerii, dar mi-am dat seama că mai bine învestesc într-o oală de inox pentru topirea unei cantități mai mari de ceară în același timp. Atunci când lucrezi la cadouri business pentru evenimente sau pentru evenimente, procesul de producție trebuie organizat în așa fel în cât să fie previzibil și să știi ce să faci la fiecare pas. Timpul este prețios și mi-am dorit ca fiecare mică lumânare să ofere exact aceeași experiență de ardere.



Imaginile sunt de la o serie mai recentă de lumânări în diverse recipiente, de sticlă și ceramică. Pentru cadouri de dimensiuni reduse, se poate opta pentru borcane umplute cu de 30 ml, 80 ml sau 110 ml (cele pătrate). Se vede cum ceara începe să se răcească și capătă culoare ei crem. Eu fixez fitilurile doar în această etapă pentru că torn ceara mai ușor dacă nu e montat stabilizatorul.


3. Finisarea și împachetarea

Nu e de ajuns să torni ceară parfumată în pahare, trebuie să creezi un produs care arată bine, iar clientul final se va bucura să țină în mână o mică bijuterie care miroase excelent și poate fi expusă oriunde.

Când am făcut primele pachete de câte 6 lumânări pentru Davines, am crezut că e ok să le împachetez cu lână de lemn, dar în timpul transportului unele s-au spart. Le-am înlocuit și le-am acoperit pe fiecare cu carton ondulat. De atunci, așa procedez la fiecare comandă atunci când produsele nu au cutie individuală.




Prin intermediul celor de la Davines România am primit o comandă din partea salonului Catwalk Cluj-Napoca pentru 100 de lumânări cu arome florale, personalizate cu brandul salonului pe etichetă: o serie cu parfum de magnolie, iasomie și gențiană plus încă una cu aromă de iasomie și ylang-ylang. Ambele sunt printre favoritele mele și sunt încântată de această alegere întrucât se potrivește cu venirea primăverii.



cadouri personalizate pentru clienti sau evenimente


Lumânările pot fi personalizate exclusiv cu logo-ul tău începând de la 30 bucăți. Află mai multe despre alegerea aromelor și potrivirea lor cu tema evenimentului tău pe pagina Arome

18 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page