top of page
Caută

Cum să alegi cadouri de Crăciun


În rândurile următoare se află o selecție de branduri care îți oferă o mulțime de opțiuni. Susține comunitatea din care faci parte și alege să cumperi local, pe cât posibil!
lumanari parfumate si cadourile de Craciun

E foarte greu să alegi cadouri pentru prieteni și familie - cred că știm cu toții cum e să dăruiești ceva și să vezi că nu este apreciat așa cum ți-ai fi dorit.
Luna decembrie este de regulă stresantă pentru mine: aglomerația, goana după cumpărături și opțiunile nesfârșite m-au făcut să mă gândesc cu teamă la această perioadă. Având un magazin outlet împreună cu mama mea, am întâlnit mulți clienți care ne cereau produse de oferit cadou în perioada Sărbătorilor. Deseori hainele nefiind o soluție pentru că nu știi dacă sunt pe gustul persoanei care le primește, o parte a clienților s-a orientat spre bijuterii. Astfel mi-a venit ideea să confecționez ornamente și bijuterii folosind o tehnică pe care o am admirat-o îndelung pe Pinterest: betonul colorat turnat în forme geometrice. În timp am ajuns să descopăr lumânările parfumate și să mă concentrez mai mult pe ele.

cadouri de Craciun, artisti si artizani romani


1. Bijuterii și accesorii handmade

Prin urmare, prima idee e să alege un obiect făurit de un artizan local pentru că astfel darul tău va fi unic. Cu siguranță vei aduce multă bucurie pe chipul celei care primește un colier sau o pereche de cercei lucrați manual, în serie mică, acestea fiind piese care nu se găsesc peste tot. De asemenea, poți opta pentru un kit de cusut, curele sau portofele de calitate.


cadouri de Craciun, cadouri, bijuterii, artizani romani, brand romanesc

2. Ornamente

Vazele, ghivecele din ceramică sau beton, suporturile pentru pahare și ornamentele pentru bradul de Crăciun sunt o soluție excelentă dacă ești invitat/ă la o petrecere de Sărbători și nu vrei să oferi ceva foarte personal. În schimb, obiectele decorative aduc culoare și personalitate în orice spațiu bucurând toată familia. Nu uita să duci cu tine și un set de felicitări imprimate pe hârtie de calitate, îmbogățite cu ilustrații originale! O casă împodobită cu obiecte de artă creaază o stare de bine celor care locuiesc.
Iată câțiva creatori pe care îî urmăresc:


ornamente de iarna, cadouri de Craciun, artizani romani

3. Cărți

Cu asta am vrut să încep, dar am preferat să vă spun cum am ajuns eu în lumea cadourilor. Cărție sunt întotdeauna cea mai bună idee. Eu vă recomand să oferiți cadou romane clasice sau moderne, culegeri de nuvele sau poezie. Selectează cărți de valoare care au trecut testul timpului, de la autori ca Dostoievski, Flaubert, Stefan Zweig sau J.L. Borges. Ca să mergi la sigur, caută în topurile librăriilor online dol.ro , carturesti.ro sau cartepedia.ro . Pe Cartepedia găsești recenzii în baza cărora poți face o alegere informată.
Editura Polirom oferă o colecție numite Top10+ cu scrieri care ar trebui să de afle în biblioteca oricui. Alte variante sunt scrierile de specialitate (pentru prietenii pasionați de istorie sau filosofie) și cărțile practice (de psihologie practică, de gătit sau grădinărit). Dacă ești pregătit/ă prentru o investiție substanțială o să oferi un album de artă. În acestă categorie recomand Istoria Artei de Ernst Gombrich sau oricare titlu din colecția Basic de la editura Taschen (pe care mai mult ca sigur le vei găsi doar în engleză).
O categorie ignorată este romanul grafic/banda desenată, unde sunt multe titluri de calitate nu doar pentru publicul larg. Pe site-ul http://benzidesenateromanesti.blogspot.com/ sunt multe idei de cadou pentru un pasionat de arta grafică și povești bune. Caută artiști români care ilustrează albume și susține-i! Un exemplu minunat este https://www.edituraintaglio.com/


idei de cadou pentru Craciun, carti, recomandari de lectura


4. Pentru copii

Că tot suntem la capitolul carte ilustrată, Diana Tivu face o treabă minunată cu cărțile ei pentru copii. Titlurile ei se găsesc în librării, dar eu te invit să o descoperi pe rețelele sociale mai întâi. Cărțile ilustrate dezvoltă imaginația și creativitatea, putând fi dăruite mai departe - deci e o super-ecomandare! Cei mici s-ar bucura și de niște jucării, cu siguranță. Mai jos e o listă cu producători locali de articole dedicate copiilor.


cadouri de Craciun, idei de cadou


5. Preparate gourmet

Cine nu vrea un coș cu bunătăti? Ai putea să-ți faci chiar ție un cadou și să alegi tot ce-ți trebuie pentru masa de Sărbători de la Piața9. Ciocolată artizanală, unturi naturale de nuci, cozonac făcut cum trebuie sau băuturi fine, lista mea e sigur incompletă. În cele ce urmează îți prezint câteva descoperiri recente.


cadouri gourmet, idei de cadou, cadouri de Craciun




6. Produse cosmetice

Vrei să dăruiești produse de îngrijire a corpului? Descoperă câteva branduri din România care îțî oferă ingrediente de calitate superioară și arome speciale de iarnă.


produse cosmetice de dat cadou, cadouri de Craciun


Dacă tot nu te-ai decis, iată niște locuri cu o mulțime de produse artizanale care să te încânte. Sigur vei găsi ceva minunat!


cadouri de Craciun, Sarbatori de iarna, Cadouri de Sarbatori, idei de cadou



Eu îți mulțumesc că ai citit până aici și nu uita că prezența ta e cel mai frumos cadou pe care l-ai putea face oricui!











Etichete:

59 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page