Cred că toți am fost dezamăgiți cel puțin o dată de o lumânare găsită în comerț, care nu era ce ne doream. Aceste experiențe m-au făcut de multe ori să fiu sceptică în privința puterii de parfumare a lumânărilor: credeam că nu are rost să investești într-un produs care nu-și face treaba.
Însă anul trecut am observat că sunt tot mai multe produse pe piața confecționate din ceară de soia și m-am hotărât să încerc și eu. Făcând teste am văzut ce importantă e o ceară naturală, de calitate, care arde lent și cât de mult contează cantitatea parfumantului în compoziția finală. Folosirea unor materiale de calitate înseamnă implicit un preț mai mare, dar eu încerc să fac lumânările de soia cât mai accesibile pentru că vreau ca acest produs să ajungă la un public larg.
De regulă lucrez în serii limitate pentru că nu știu sigur care arome vor avea succes. Am încredere în parfumurile pe care le creez, dar nu vreau să risc foarte mult înainte să aflu dacă și vouă vă place. Blend-ul de flori de salcâm și mosc este un favorit al publicului și întotdeauna se epuizează cel mai repede după ce duc o nouă serie de lumânări la magazin. Acum nu-l mai avem pe stoc in varianta de 150 ml.
Unii dintre voi m-au întrebat dacă lumânările sunt făcute cu uleiuri esențiale sau nu. Prefer să folosesc un parfumant sintetic special conceput pentru producția de lumânări și din următoarele motive: este formulat să reziste la temperaturi ridicate de 70 grade Celsius, ceea ce înseamnă că devine volatil în momentul arderii lumânării și nu se pierde mult din el la temperatura camerei. Uleiurile esențiale veritabile sunt și puține la număr și foarte scumpe. Sigur, sunt artizani care oferă acest gen de produs, 100% natural, dar nu este cazul meu. O a treia opțiune este reprezentată de derivatele naturale din fructe, de pildă, dar și în acel caz vorbim de un cost de producție ridicat.
Ceara naturală e întotdeauna capricioasă: nu vrea să se așeze perfect în pahar și trebuie să-i uniformizez suprafața cu aer cald. În plus, apar irizații și diferențe de culoare atunci când adaugi pigmenți. Dar asta face parte din farmecul ei, faptul că nu e perfectă, iar pe mine nu mă deranjează să-i acord puțină atenție după turnare.
Comments